10/10/2023 14:15:09 - 10/10/2023 14:15:09 - 848 Okunma

Rektörümüz Prof. Dr. Bülent ŞENGÖRÜR, Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen "2023-2024 Akademik Yılı Açılış Töreni"ne katıldı.

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN 2023-2024 Akademik Yılı Açılış Töreninde yaptığı konuşmada, “Üniversite sayısını 76’dan 208’e çıkartarak isteyen her gencimizin evine en yakın yerde yükseköğrenime katılmasının yolunu açtık. Üniversitelerimiz vasıtasıyla bilginin, kültürün ve bilimin 81 vilayetimizin tamamına yayılmasını kolaylaştırdık” dedi.

Yükseköğretim Kurulunun 2023 Üstün Başarı Ödülleri'nin takdim edileceği bilim insanlarını ve üniversiteleri tebrik eden Cumhurbaşkanımız Sayın ERDOĞAN, üniversiteler ve akademisyenlerle gurur duyduklarını, kendilerinden nice başarılar beklediklerini söyledi.

İlme, bilime, kültüre ve eğitime dair yapacakları her türlü nitelikli çalışmada akademisyenlerin yanında olmayı sürdüreceklerini dile getiren Cumhurbaşkanımız Sayın ERDOĞAN, toplumun mükemmeliyet merkezi olarak kabul edilen üniversitelerin, bireylere mesleki formasyon kazandırmanın ötesinde rollere sahip olduğunu kaydetti.

"ÜNİVERSİTELER, YETİŞTİRDİĞİ NESİLLERLE BİR MEMLEKETİN HEM TALİHİNİ HEM TARİHİNİ DEĞİŞTİRİR”

Cumhurbaşkanımız Sayın ERDOĞAN, üniversitelerin, birer bilim yuvası olmalarının yanında, öğrencilerin entelektüel gelişmelerine katkı sunan, yeteneklerini keşfetmelerini sağlayan, geleneklere sahip evrensel kurumlar olduğunu belirterek, "Üniversiteler, yetiştirdiği nesillerle bir memleketin hem talihini hem tarihini değiştirir. Beşeri, ekonomik ve sosyal kalkınmanın lokomotifi olan üniversiteler, ülkeler açısından uluslararası düzeyde rekabetin itici gücünü oluşturur" dedi.

Üniversiteleri sadece bilim ya da meslek öğrenme yeri gibi görmenin sığ bir bakış açısı olacağına işaret eden Sayın ERDOĞAN, üniversitenin esas işlevinin, kültür aktarımına ve gelişimine öncülük etmek, döneminin fikirler sistemini inşa etmek, her alanda toplumun seviyesini yükseltmek olduğunu vurguladı.

2023-2024 Akademik Yılı'nın hayırlar getirmesini temenni eden Cumhurbaşkanımız Sayın ERDOĞAN, daha sonra "YÖK 2023 Üstün Başarı Ödüllerini" kazanan akademisyenlere ve üniversitelere ödüllerini verdi.

Törene Üniversitemizi temsilen Rektörümüz ile birlikte Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Nurettin AKA, Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Han ERGÜVEN, Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Mümin Mehmet KOÇ, Sağlık Bilimleri Enstitüsü Müdür Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Demet TOPAL KOÇ ile İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü 2. sınıf öğrencilerimiz Zerrin Ceyda DEMİRBAŞER ve Sıla GEGE katıldı.

Açılış Akademik Yıl

Facebook Twitter Google Plus
.
.
.
.
.