28/10/2021 12:47:22 - 28/10/2021 12:47:22 - 919 Okunma

Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 98. yıldönümünü büyük bir sevinç ve gururla kutluyor, milletçe bu heyecanı paylaşıyoruz.

Milli mücadelenin Cumhuriyet ile taçlandığı 29 Ekim 1923, ülkemiz için bir tarih olmaktan çok daha öte bir değerdir. Bir milletin var oluş mücadelesinin büyük fedakârlıklarla “Egemenlik Kayıtsız Şartsız Milletindir” düşüncesine dönüştüğü şanlı gündür.

Bizler bu anlamlı günde vatanın bağımsızlığı için canlarını feda eden şehitlerimizi asla unutmayacağız. Ecdadımıza yakışır bir şekilde bizlere emanet edilen Cumhuriyetimizi her geçen gün güçlendirmek için var gücümüzle çalışacağız.

Kırklareli Üniversitesi olarak vatan sevgisiyle dolu, nitelikli, ülkesinin gelişiminde ve yükselmesinde görev alacak bireyler yetiştirmek ve öğrencilerimiz ile akademik ve idari kadromuzla bir bütün olarak evrensel bilimin öngördüğü ilkeler doğrultusunda bilimde, teknolojide ve eğitimde Ülkemizin adını duyurmak için özveriyle çalışmaya devam edeceğiz.

Bu düşüncelerle Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK başta olmak üzere; milli mücadele kahramanlarımızı, aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi saygı, minnet ve şükranla anıyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.

Cumhuriyet Bayramımızın 98’nci yıl dönümü kutlu olsun.

 

Prof. Dr. Bülent ŞENGÖRÜR

                  Rektör

29 Ekim KLÜ

Facebook Twitter Google Plus
.