22/04/2021 16:39:12 - 22/04/2021 16:39:12 - 757 Okunma

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 101. Yıldönümünde, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutlamanın gurur ve mutluluğunu hep birlikte yaşıyoruz.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk, “Egemenlik, kayıtsız şartsız milletindir” sözleri ile halkın iradesini her şeyin üstüne koymuş ve bu önemli günü çocuklara armağan etmiştir.

Sevgili çocuklar;

Ülkemizi muasır medeniyetler seviyesine çıkartacak olan sizlersiniz. Burada sizlere büyük sorumluluk düşmektedir. Aziz ecdadımızın emanetlerini sahiplenecek, koruyacak ve yarınlara taşıyacaksınız.

Bizler, gözlerinizdeki ışıktan ve yüreğinizde taşıdığınız umuttan güç alıyoruz. Bizim temel gayemiz sizin bilime ve teknolojiye meraklı, araştıran, okuyan, sorgulayan, dürüst, kalbi vatan sevgisiyle dolu, demokrasiye ve insan haklarına saygılı bireyler olarak yetişmenizdir. Bunu başarabildiğimiz takdirde sadece ülkemizin zenginliği değil dinamizmin kaynağı olacaksınız.

Bu vesileyle Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını ve bağımsızlığımız için canlarını vermekten bir an olsun çekinmeyen şehitlerimizi rahmet, saygı ve minnetle anıyor; tüm dünya çocuklarına armağan edilen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı en içten dileklerimle kutluyorum.

 

Prof. Dr. Bülent ŞENGÖRÜR

                   Rektör

23 Nisan

Facebook Twitter Google Plus
.