14/10/2020 16:56:47 - 14/10/2020 16:56:47 - 9226 Okunma

Sevgili öğrenciler, Üniversitemizin değerli akademik ve idari personeli,

Yüz yüze olmasa da uzaktan eğitim şeklinde yeni bir akademik yıla başlamanın coşkusu ve heyecanı içerisindeyiz.

Kırklareli Üniversitesi olarak geçen bahar döneminde uzaktan eğitim yoluyla eğitim ve öğretimi sürdürmede başarılı bir süreç geçirdik. Bu başarıda emeği geçen tüm çalışanlarımıza teşekkür ediyorum.

Hangi zor durum altında olursak olalım, geleceğimizin teminatı olan gençlerimizin daha iyi yetişmeleri, vatanına, milletine yararlı bireyler olmaları ve Ülkemizi daha ilerilere taşımaları için eğitimlerini en iyi şekilde almaları noktasında elimizden gelen tüm çabayı göstermek öncelikli vazifemizdir.

Tüm dünyada ve Ülkemizde yaşanan koronavirüs (Covid-19) pandemisi nedeniyle Sağlık Bakanlığı ve Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı’nın tavsiyeleri üzerine, Üniversitemiz Senatosu tarafından alınan karar doğrultusunda 2020-2021 Akademik Yılı Güz Dönemi’ne uzaktan eğitim yöntemiyle başladık.

Kıymetli öğrenciler,

Eğitim ve öğretim için fiziksel, donanımsal ve sosyal imkânlarla en uygun ortamları sunduğumuz kampüsünüzün özlemi içerisindesiniz. Bu zorlu süreçte, sizlerin ve yakınlarınızın sağlığını ön planda tutarak, akademik ve idari kadromuzla elimizden gelen her türlü gayreti göstermekteyiz. Uzaktan öğretim yöntemiyle derslerimize devam ediyor ve bu ortamda sizlere en kaliteli eğitimi sunmak için var gücümüzle çalışıyoruz. Sahip olduğumuz uzaktan eğitim altyapısıyla birlikte akademik ve idari kadromuzun tecrübesiyle 2020-2021 Eğitim Öğretim Yılı Güz Yarıyılı’nı da başarılı bir şekilde geçireceğiz.

Alacağımız önlemler ve kararlı duruşla bu zor günleri en yakın zamanda atlatacağımıza, Ülkemizin ve toplumumuzun tüm kesimlerinin dayanışmasıyla bu salgını hep birlikte yeneceğimize olan inancım tamdır.

Bu duygu ve düşüncelerle 12 Ekim itibarıyla başlamış olan 2020-2021 Eğitim-Öğretim Yılı’nın öğrencilerimize başarılar getirmesini diliyor, çalışanlarımıza, tüm eğitim camiasına ve Ülkemize sağlık, huzur ve hayırlar getirmesini temenni ediyorum.

 

Prof. Dr. Bülent ŞENGÖRÜR

                 Rektör

Mesaj KLÜ

Facebook Twitter Google Plus