07/09/2020 20:19:32 - 07/09/2020 20:19:32 - 13145 Okunma

Kuzey Makedonya Cumhuriyeti’nin başkenti Üsküp’te yer alan Uluslararası Balkan Üniversitesi'nin Rektörü Prof. Dr. Mehmet Dursun ERDEM, 07 Eylül 2020 Pazartesi günü Rektörümüz Prof. Dr. Bülent ŞENGÖRÜR’ü ziyaret etti.

Rektörlük makamında gerçekleşen ziyarette ERDEM’e Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan TABAKOĞLU eşlik etti. Ziyarette Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Neziha MUSAOĞLU da hazır bulundu.

Ziyaret sonrasında her iki üniversite arasında ikili işbirliği oluşturmak ve işbirliğini daha ileriye götürüp geliştirmek amacıyla “Eğitim İşbirliği” protokolü imzalandı.

Protokolün içeriğiyle ilgili bilgiler paylaşan Rektörümüz Prof. Dr. Bülent ŞENGÖRÜR, öncelikle nazik ziyaretleri için Prof. Dr. ERDEM ve Prof. Dr. TABAKOĞLU’na teşekkür etti. Uluslararası Balkan Üniversitesi ile karşılıklı öğrenci ve akademisyen değişimi gerçekleştirilerek ortak bilimsel projeler üretileceğini ifade eden ŞENGÖRÜR, çeşitli konferans, panel, sempozyum ile sportif ve kültürel etkinlikler ile de her iki üniversite arasında yeni işbirliklerinin kurulacağını söyledi. Gerçekleştirilecek ortak çalışmaların başta iki kurum olmak üzere Balkanlar ve Türkiye arasındaki ilişkilerin güçlenmesine katkı sunacağını vurgulayan ŞENGÖRÜR, anlaşmanın her iki ülke ve üniversite için faydalı ve hayırlı olması temennisinde bulundu.

İşbirliği anlaşmalarının üniversitelerin daha iyi bir düzeye gelmesinde önemli bir misyon üstlendiğine değinen Uluslararası Balkan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Dursun ERDEM ise Kırklareli Üniversitesi ile ikili işbirliği protokolü imzalamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

işbirliği KLÜ

Facebook Twitter Google Plus
1
2
3
4
5