21/08/2014 12:04:27 - 21/08/2014 12:02:14 - 77528 Okunma

Üniversitemiz Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü tarafından 27.05.2014 Salı günü saat 19:30' da Rektörlük Kültür Merkezi Alt Salonunda düzenlenen "Eğitime Adanmış Bir Ömür" adlı konferansa Rektörümüz Prof.Dr. Mustafa AYKAÇ, üniversitemizin  akademisyenleri ve öğrenciler katıldı.

Açılış konuşması yapan  Prof. Dr. Mustafa AYKAÇ; önemli olan dünyaya  öncülük yaparak  iz bırakan ve bize verdikleri ilhamlarla öne çıkan insanları sağlıklarında hatırlamak ve vefa borcumuzu ödeyebilmektir diyerek  Prof. Dr. Osman Öztürk'ün kıymeti bilinmesi gereken insanlar arasında olduğunu belirtti. Osman ÖZTÜRK'Ü anlamaya dair 'Eğitime Adanmış Bir Ömür' konusu altında düzenlenen konferansın özünü,  Öztürk'ün 'Ben hocalığa doyamadım' sözü her şeyi anlatmaktadır dedi.

Prof.Dr. Osman ÖZTÜRK'ün öğrencisi Nur ALEMDAR, asistanı Hüseyin Serdar TABAKOĞLU ve Tarih Bölümü öğretim üyesi Yrd.Doç.Dr Raşit GÜNDOĞDU, Prof.Dr. Osman ÖZTÜRK'ün rahatsızlığına rağmen büyük bir fedakarlık sergileyerek  öğretme sevdasından vazgeçmediğini vurguladılar.

Konferans sonunda Rektörümüz Prof.Dr. Mustafa AYKAÇ, Prof.Dr Osman ÖZTÜRK adına Tarih Bölümü Başkanı Prof.Dr. Ali ÖNGÜL'e plaketini taktim etti.

Prof.Dr. Osman ÖZTÜRK

Eğitime Adanmış Bir Ömür Prof.Dr. Osman ÖZTÜRK