21/08/2014 12:04:42 - 21/08/2014 11:51:55 - 69592 Okunma

Üniversitemiz Kayalı Kampüsü 2. Merkezi Derslik Konferans Salonunda düzenlenen  'Türkiye'de Ulaşım ve İletişimin Dünü Bugünü' konulu konferans için Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme eski Bakanı Sayın Dr. Binali YILDIRIM, 'Türkiye'de Görsel ve İşitsel Yayıncılık' konulu konferansı ele almak üzere RTÜK Başkanı Prof. D. Davut DURSUN katıldı.

RTÜK Başkanı Prof. Dr. Davut DURSUN konuşmasında; 'Türkiye  önce radyo yayını sonra televizyon yayınlarıyla tanışmış bir ülke, radyo yayınlarıyla  tanışmamız dünya ile aynı anda  1925 yılında oldu. Televizyon yayınlarıyla tanışmamız önce 1950 yılında İstanbul Teknik Üniversitesinde eğitim amacına yönelik kurulan televizyon yayını ile başladı.1968 yılında  TRT'nin kurulması ile ilk kez Türkiye televizyon yayınları sınırlı kapsamda başlatılmış oldu' dedi.

Dr. Binali YILDIRIM konuşmasında; 12 yılda Türkiye'de iletişim, ulaşım konusunda gelinen noktayı ve dönüşümü anlattı.  Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığının bünyesinde yer alan ve geçtiğimiz 12 yıl içerisinde ana proje olarak toplam maliyeti 201 milyar olan 483 projenin bulunduğunu söyleyerek şu ana kadar 93 milyarlık kısmının tamamlandığını ve kalan kısımların da yapımının devam ettiğine değindi.

2003-2013 Yılları  arasında ulaştırma ve haberleşme yatırımlarında Bakanlıktan en çok payı karayolları ve demir yollarının aldığını belirten Yıldırım,  İstanbul'da yapımına başlanan üçüncü köprünün Saray, Vize, Pınarhisar ve Kırklareli arasına duble yol yapılarak bağlanacağını söyledi.

Konferans sonunda Kırklareli Valisi Sayın Mustafa YAMAN, Sayın Dr. Binali YILDIRIM'a günün anısına hediyelerini takdim etti.

İletişimin Dünü ve Bugünü Ele Alındı