15/08/2014 11:01:22 - 15/09/2014 11:01:22 - 48627 Okunma

Cumhurbaşkanlığı süresi içinde il il Türkiye'yi dolaşan Cumhurbaşkanımız Sayın Abdullah Gül, 81'nci il ziyaretini 18 Haziran 2014 tarihinde Kırklareli'ne gerçekleştirdi. Cumhurbaşkanımız Sayın Abdullah Gül,  Valilik ve Belediye Başkanlığına gerçekleştirdiği ziyaretlerin ardından Üniversitemize ziyarette bulundular.

Üniversitemize gelişinde Cumhurbaşkanımız Sayın Abdullah Gül'ü Yükseköğretim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Gökhan Çetinsaya, Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa Aykaç, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Bülent Şengörür ile Genel Sekreterimiz Ergün Erbay karşıladı.

Daha sonra Rektörlük odasına geçen Cumhurbaşkanımız Sayın Abdullah Gül, Üniversitemiz şeref defterini imzaladı. Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa Aykaç, Üniversitemiz hakkında Cumhurbaşkanımız Sayın Abdullah Gül'e brifing verdi.

Cumhurbaşkanımız Sayın Abdullah Gül, "Türkiye'nin her ilinde üniversite olmasıyla övündüklerini ifade ederek, Kırklareli Üniversitesi'nin 6 yıllık bir üniversite olarak hâlâ kuruluş aşamasında bulunduğunu, kısa süre içerisinde kampüsünün tamamlanacağını umduğunu" belirtti.

ÜNİVERSİTELERİN ROLÜ

Üniversite yönetiminin, eğitim kalitesini en iyi şekilde gerçekleştirmek için elinden geleni yaptığını düşündüğünü belirteren Cumhurbaşkanımız, "Binalar yapılabilir ama kaliteyi tutturmak her şeyden önemlidir. Eğer çok güzel, saray gibi binalarda yapılan  eğitimin kalitesi iyi değilse 'O zaman barakalarda eğitim yapsaydınız da iyi ve  kaliteli eğitim verseydiniz' deriz. Bütün üniversitelerde dikkati çektiğim husus budur.

Herkesin yarışarak tercih ettiği ve öğrenim gördüğü  bir üniversite yapmak, çocukların gönül rahatlığıyla okuyabildiği, mezun olduktan sonra iyi bir formasyon alındığına inandığı, gerek devlet sektöründe gerekse özel sektörde çalışırken özgüvenlerini en üst derecede hissedebileceği şekilde mezun olması için size çok iş düşüyor. Devlet, üniversitelerin iyi olması için her türlü imkânı veriyor. Size teslim ettikleri çocukların hayata atıldıklarında başarılı olmaları için siz de elinizden geleni yapıyorsunuzdur.

Gezdiğim üniversiteler içerisinde çok başarılı olanlar var, başarısı tatmin etmeyenler var. Buralar Türkiye'nin güzel yerleri. Öğretim üyeleri rahatlıkla gelebilir buralara. Huzur içerisinde eğitim-öğretimin devam edebileceği illerimizin önünde geliyor Kırklareli. Bütün alt yapı şartları, imkânları hazırken öğretim üyelerinin de büyük bir gayret içerisinde çocuklarımızı yetiştireceğine inanıyorum" dedi.

Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa Aykaç yaptığı açıklamada, üniversiteyi her alanda geliştirmek için gayret gösterdiklerini ifade ederek, Cumhurbaşkanımız Sayın Abdullah Gül'ün ziyaretinden duydukları memnuniyeti dile getirerek Sayın Cumhurbaşkanımızın tavsiyeleri doğrultusunda çalışmalarını sürdüreceklerini teyit etti.
Ziyarette Cumhurbaşkanı Genel Sekreteri Prof. Dr. Mustafa İsen, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Yükseköğretim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Gökhan Çetinsaya, Kırklareli Valisi Mustafa Yaman, Kırklareli Milletvekili Av. Şenol GÜRŞAN da hazır bulundular.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül Ziyaret