14/06/2019 10:16:46 - 10/09/2021 10:16:46 - 63826 Okunma

Prof. Dr. Meryem ÇAMUR DEMİR, 1980 yılında İstanbul’da doğmuştur. Lisans eğitimini 2002 yılında Marmara Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Kimya Bölümü’nde tamamlamıştır. 2005 yılında Marmara Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Organik Kimya Anabilim Dalı’nda Yüksek Lisans, 2010 yılında Marmara Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Organik Kimya Anabilim Dalı’nda Doktora derecelerini almıştır.

2010 yılında Kırklareli Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Kimya Bölümü’nde Yardımcı Doçent olarak göreve başlamıştır. Kırklareli Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Kimya Bölümü’nde 2014 yılında Doçent, 2019 yılında Profesör unvanını almıştır.

Prof. Dr. Meryem ÇAMUR DEMİR, Kırklareli Üniversitesi’nde Fen Edebiyat Fakültesi Kimya Bölümü Başkanlığı, Organik Kimya Anabilim Dalı Başkanlığı ve Fen Bilimleri Enstitüsü Kimya Anabilim Dalı Başkanlığı görevlerini yürütmektedir. 14 Haziran 2019 tarihinden itibaren Kırklareli Üniversitesi Rektör Yardımcılığı görevini yürütmektedir.

Organik Kimya, makro halkalı aromatik bileşikler ve kanserin fotodinamik tedavisi başlıca araştırma konularıdır. Belirtilen uzmanlık alanlarını kapsayan uluslararası hakemli dergilerde yayınlanmış makaleleri, ulusal – uluslararası bilimsel toplantılarda sunulan ve bildiri kitabında basılan bildirileri, tamamlanmış – devam eden proje çalışmaları bulunmaktadır.

YÖK Akademik CV

Rektör Yardımcısı Meryem ÇAMUR DEMİR