04/08/2021 17:49:30 - 25/07/2022 17:49:30 - 81645 Okunma

Sevgili Gençler,

Yıllar süren zorlu bir eğitim maratonunun ardından, hayatınıza ve geleceğinize yön vereceğiniz büyük bir adım atmak üzeresiniz. Sınavdan sonra eğitim hayatınıza hangi üniversitede, fakültede ya da yüksekokulda devam edeceğinize dair karar alma aşamasındasınız.

Şüphesiz ilgi alanlarınız ve becerileriniz doğrultusunda en doğru tercihi yapmanız; kendiniz ve aileniz için yeni bir hayat inşa etmenizde önemli olduğu kadar, Ülkemizin geleceği ve aydınlık yarınlarımız için de önemlidir. İşte bu noktada, Trakya’nın en huzurlu, güvenli ve öğrenci dostu şehrinde bulunan Kırklareli Üniversitesinin, sizlerin nitelik sahibi birer çalışan olmanızda ve topluma faydalı bireyler olarak yetişmenizde “doğru tercih” olduğunu ifade etmek istiyorum.

2007 yılında kurulan Kırklareli Üniversitesi; 12 Fakültesi, 3 Enstitüsü, 1 Yüksekokulu, 7 Meslek Yüksekokulu, 1 Devlet Konservatuvarı ve 16 Uygulama ve Araştırma Merkezi ile Ülkemizin genç ve dinamik üniversitelerinden biridir. Deneyimli akademik kadrosu ve özveriyle çalışan idari personeliyle 24 bini aşkın öğrencisini geleceğe hazırlamak için çalışmaktadır.

Üniversitemizdeki tüm çalışmaların merkezine siz değerli öğrencilerimizi koyuyoruz.  Çünkü Kırklareli Üniversitesi sizlerle birlikte büyük bir aile. Sizden aldığımız güçle ve sürekli iyileşme şiarıyla Üniversitemizi her gün biraz daha ileriye taşımak için çalışıyoruz.

Her bir fakülte, yüksekokul ve meslek yüksekokulumuzda mesleki ve teknik anlamda üst düzey imkânlara sahibiz. Son teknolojiyle donatılmış laboratuvarlarımız ve dersliklerimizle eğitimde çağdaş ortamları öğrencilerimizin hizmetine sunmaktayız.

Üniversitemizdeki eğitim-öğretim faaliyetleri, yerleşke içinde fakültelere erişim ve sosyal alanlardan tüm öğrencimizin eşit şekilde faydalanabilmeleri hususuna büyük önem veriyoruz. Bu kapsamda çalışmalarımızı hızla sürdürüyoruz. Kırklareli Üniversitesi 3. Merkezi Derslikler Binası, “2021 Yılı Mekânda Erişilebilirlik Ödülü” ne layık görülerek Turuncu Bayrağın sahibi oldu. Umuyorum ki sürdürdüğümüz bu çalışmaların meyvelerini, farklı kategorilerde ve diğer fakültelerimizin de turuncu bayrak ödülüne layık görülmesi ile almış olacağız.

Etkin bir şekilde uyguladığımız üniversite-sanayi işbirliği sayesinde öğrencilerimiz, teorik eğitimlerini pratiğe dönüştürebilmekte ve kolayca iş bulabilmektedir. Öğrencilerimiz, “İş Yeri Eğitim Sistemi” sayesinde öğrenim süreleri içinde kazandıkları bilgi ve deneyimi alanlarıyla ilgili iş ve üretim sürecine katılarak pekiştirmekte, işyerlerindeki organizasyon yapısını tanımakta ve iş disiplini kazanmaktadır.

Uluslararasılaşmaya son derece önem veren Üniversitemizde 51 ülkeden 2 bin 500 uluslararası öğrenciye eğitim vermekteyiz. Üniversitemiz, “Erasmus” programını etkin bir şekilde uygulamaktadır.  Program sayesinde öğrencilerimiz, yükseköğretim süreçlerini uluslararası deneyimlerle zenginleştirme konusunda önemli bir avantaj sağlamaktadır. Öğrencilerimiz;  ön lisans, lisans ve lisansüstü düzeylerde “Öğrenim Hareketliliği” ve “Staj Hareketliliği” programları sayesinde Avrupa Birliği’ne üye ülkelerde eğitim görme ve mesleki deneyim kazanma imkânı elde etmektedir. Ayrıca AB dışı ülkelerde de öğrenim hareketliliğine katılarak bu ülkelerde eğitim görme imkanı da bulunmaktadır.

Üniversitemiz, bilimsel bilgi üretme ve nitelikli eğitim sunma misyonlarının yanı sıra öğrencilerinin; sosyal, kültürel ve sportif etkinliklere katılarak iyi ve kaliteli vakit geçirmelerine de büyük önem göstermektedir. Hayatınızın en güzel zamanlarını dolu dolu yaşamanızı can-ı gönülden istiyoruz ve bu bilinçle sizler için her türlü imkânı sunmaya gayret ediyoruz. Açık ve kapalı spor tesislerimizin yanı sıra Fitness Merkezimiz ve 83 öğrenci kulübümüzle öğrencilerimize her türlü sosyal imkanı sunuyoruz.

Gelişimini hız kesmeden devam ettiren Kırklareli Üniversitesi, Yükseköğretim Kurulu’nun “Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşma Projesi” kapsamında “Gıda” alanında ihtisaslaşacak yükseköğretim kurumu olarak seçilmiştir. Bu alanda gerçekleştireceğimiz çalışmalarda bölgesel ve ulusal kalkınmaya önemli katkılar sağlamanın yanında öğrenci ve mezunlarımızın sektörde istihdam edilmesi noktasında da önemli katkı sunacağız.

Kariyer Uygulama ve Araştırma Merkezimiz, öğrencilerimizin doğru amaç ve hedefler belirleyerek kariyer yolunda güvenilir adımlar atmaları için gerekli rehberlik hizmetini sunmaktadır. Merkezimiz, mezunlarımıza kendi alanları ile ilgili sektörlerde iş bulmaları konusunda büyük avantaj sağlamaktadır. Türkiye’deki birçok kariyer merkezinde bulunmayan fiziki ve teknolojik donanıma sahip Kariyer Merkezimiz ile her zaman sizlerin yanında olacağız.

Bu duygu ve düşüncelerle tercihinizin Ülkemiz, sizler ve aileleriniz için hayırlı olmasını diliyor ve sizleri Kırklareli Üniversitesi ailesinin bir mensubu olmaya davet ediyorum.

 

Prof. Dr. Bülent ŞENGÖRÜR

              Rektör                  

 

 

REKTÖRÜMÜZÜN MESAJI ADAY ÖĞRENCİLER

Facebook Twitter Google Plus
.